Om oss

Hungry Heart kennel och dess kärlek till labradorer

Hungry Hearts labradorkennel bildades 1988 och första labradorvalparna föddes i början av 1989. Ambitionen var då som nu att avla fram rastypiska friska labradorer med ett hjärta av guld och den rastypiska samarbetsviljan för att passa som familjemedlem och träningskompis. Våra hundar som används i avel är välmeriterade och friska. Förutom de krav på höftleds och armbågsröntgen som Svenskakennelklubben ställer så utför vi även en rad andra hälsotester. Ögonlysning och olika DNA prov för att säkra upp att våra valpar inte kommer att drabbas av tex. EIC, Skrovelnos eller PRA. 

Våra labradorer tränas i olika passande grenar, apportering, viltspår, rallylydnad och samtliga är välmeriterade på utställning för att säkerställa att vi följer rasens standard och säkerställer att de anatomiskt och temperamentsmässigt följer labradorrasens standard.

Kenneln Startades av Susanne Ekstedt med dåvarande man och drivs idag med barnen Mathias och Rebecca Taxén.  Förutom läng erfarenhet av av att labradoruppfödning och olika tävlingar har Susanne en D9 (djurvårdsutbildning) en SSRK Diplomerings utbildning och en rad olika kurser inom anatomi, etologi, genetik mm.  Mathias och Rebecca är uppfödda med kenneln och har aktivt deltagit med hundarnas skötsel och utbildning sen barnsben. Rebecca är även utbildad ryttare och utbildar egenuppfödda och andras hästar för olika unghästtester. Tillsammans driver vi även hunddagis ( Unique dogs) och hundpensionat. Vi har utökat tillstånd av länsstyrelsen att föda upp labradorer och hålla hundar vilket innebär att vi regelbundet kontrolleras av såväl länsstyrelsen som kennelkonsulenterna för att säkra en bra hundhållning.

Susanne bedriver labrador kennel i Uppsala.
Labrador kennel Uppsala no to silver labradors